Välj en sida

Finaste pojkarna och finaste pojknamnen.

När Otto låg i min mage hade vi tänkt att han skulle heta Bertil, men när han väl kom ut var det ingen tvekan om att han var en Otto. Sådant ser man liksom på folk. I andranamn fick han heta Nils och Bertil, efter min morfar och Hugos farfar.

Pojknamn är så himla svårt, tycker jag. När vi fick veta att Otto skulle få en lillebror hade jag varit helt säker på en flicka sedan gravidstickan sa “raskaana” (för övrigt det enda finska ord jag kan) och stod nästan helt utan idéer på fler pojknamn.

I magen kallades han Frallan (jag hade sjuka cravings efter sådana där halva kondis-ostfrallor under hela graviditeten) och Otto tyckte att han skulle heta Kaka-Bulle (kul med dubbelnamn ändå!), men i slutändan visade han sig heta Ruben. Jag älskar det namnet och tycker att det passar honom så himla bra. Ibland kallar vi honom Ben eller Beni eller kort och gott Ru. Otto säger Luben och det funkar fint det med.

Frågan nu är bara vad som kommer hända med alla andra fina barnnamn som blev kvar på listan. Jag tänker att någon av er som läser detta behöver lite barnnamnsinspo så jag delar med mig av mina favoritförslag på pojknamn (och flicknamn) här:

Fina pojknamn

 • Nils
 • Otto
 • Bertil
 • Allan
 • Ben
 • Ruben
 • Abel
 • Harry
 • Natan
 • Emmett
 • Jonah
 • Gideon
 • Harald
 • Birger
 • Charles
 • Eugene
 • Albert
 • Valter
 • Aron
 • Bruno
 • Ivar
 • Olle
 • Isak
 • Eskil
 • Esra
 • Gilbert
 • Gillis
 • Oli
 • Astor

Fina flicknamn

 • Sigrid
 • Alba
 • Agata
 • Harriet
 • Hillevi
 • Ester
 • Estrid
 • Tua
 • Allie
 • Essie
 • Vera
 • Evy
 • Viola
 • Olga
 • Rut
 • Rakel
 • Ingrid

Kommentarer

Pin It on Pinterest