Välj en sida

Sockerfri äppelkräm.

En av mina favoritsaker i hela världen är att äta hemkokt kräm. Jag vet inte varför, men jag tror att det påminner så mycket om att komma hem från dagisutflykter och skidbackar. Vara sådär vrålhungrig och få något varmt och sött och fruktigt i magen.

Jag äter fortfarande kräm när jag kan. Till snabblunch med mackor, mellanmål eller efterrätt, med vispad grädde till. I går gjorde jag en äppelkräm utan socker som Otto och jag delade på medan regnet trummade mot rutorna. SÅ gott!

 

 

Äppelkräm

  • 3 medelstora äpplen
  • 2 dl vatten
  • en nypa vaniljpulver
  • 1 msk potatismjöl

Skala och skär äpplena i småbitar. Koka dem tillsammans med vatten och vaniljpulver i ca 5 minuter tills de mjuknat. Ta av kastrullen från värmen. Rör ut potatismjöl i en matsked vatten och rör sedan i blandningen i kastrullen. Koka upp igen under omrörning och servera med kall mjölk.

Kommentarer

Pin It on Pinterest