Välj en sida
Hemmagjord vätskeersättning

Hemmagjord vätskeersättning – enkelt och gott!

Det är väl knappast någon som missat att den här sommaren har varit ORIMLIGT varm? Jag som inte ens i normala fall är ett fan av höga temperaturer (utom vid bakning av t.ex. pizza då förstås) längtar så mycket efter höst (och en verkningsfull miljöpolitik) att jag nästan går av på mitten. Inte nog med att man knappt kan tänka på något annat än algblomning och oåterkalleliga klimatförändringar – man kan knappt tänka alls på grund av överhettning.

I en anda av konsumtionsbegränsning och ovan nämnda överhettning tillverkade jag häromdagen egen vätskeersättning. Grundreceptet hittade jag på 1177 och sedan hottade jag upp smaken med hjälp av pressad citrus och citronmeliss. Blev hur bra som helst!

OBS! När det gäller vätskeersättning till små barn bör man konsultera någon mer kunnig än jag – exempelvis BVC eller 1177. Det här receptet är till för vuxna!

HEMMAGJORD VÄTSKEERSÄTTNING
  • 1 liter vatten
  • 6 teskedsmått strösocker
  • ½ teskedsmått salt
  • saften av 2–3 citroner
  • saften av 2 limefrukter
  • en näve citronmeliss

Gör en lag genom att koka upp en liten del av vattnet (ca 1 dl) och röra ut salt och socker i det. Rör tills det löst sig helt. Blanda med resten av vattnet och saften av citron och lime. Servera med lite citronmeliss.

Kommentarer

Pin It on Pinterest