Välj en sida

… är verkligen löjligt enkelt. Allt man egentligen behöver är återanvändningsbara klämmispåsar, en mixer av något slag och lite fantasi. Jag brukar göra en stor sats och frysa in lite då och då, oftast mellanmåls- eller efterrättsklämmisar, som man sedan kan ta fram och tina när man behöver dem. Enklast gör man det genom att koka upp lite vatten och ställa ner påsen i det en stund (provsmaka såklart alltid så att den inte blir för varm!).

Göra egna klämmisar

Hemmagjorda klämmisar med jordgubbar och vinbär.

Den har varianten gjorde jag med jordgubbar, röda vinbär och lite yoghurt. Vill man dryga ut dem och göra dem lite mindre syrliga (vinbären ger lite syrlig smak åt den här klämmisen) kan man tillsätta osötat äppelmos (Urtekram har en variant med bara äpplen som jag typ inte skulle kunna leva utan!)

Receptet är som sagt superenkelt och man kan ändra innehållet helt efter vad man gillar eller har i frysen!

 

 

EFTERRÄTTS-KLÄMMIS
  • 400 g jordgubbar (jag använder frysta)
  • 200 g röda vinbär (jag använder frysta)
  • 1 dl naturell yoghurt
  1. Tina bären på försiktig värme i en kastrull och mosa dem lätt. Låt svalna och blanda ner yoghurten. Mixa med stavmixer eller i en blender och fyll upp små klämmispåsar.  

Kommentarer

Pin It on Pinterest