Välj en sida
Röd vinbärssaft

Härligt frisk röd vinbärssaft.

Den som har en buske eller två av röda vinbär i trädgården kan skatta sig lycklig! Sommarens friskaste bär blir fantastisk både som sylt, saft och i diverse olika kakor och pajer. Personligen älskar jag att göra saft på bären, eftersom de gör sig så fantastiskt fint som läskande sommardryck. Här är mitt recept på röd vinbärssaft som piggar upp ända in på senhösten! Den går lika fint att göra på färska som på frysta vinbär.

Röd vinbärssaft

 

Röd vinbärssaft
RÖD VINBÄRSSAFT
  • 2 l röda vinbär
  • 7 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat
  1. Koka samman vinbär och vatten och mosa under tiden bären med en visp eller slev så att de går sönder ordentligt. Sila genom en silduk i en halvtimme. Häll tillbaka den silade saften i en ren kastrull och koka upp tillsammans med sockret under omrörning. Låt sockret lösa sig helt i saften och späd sedan ut natriumbensoatet i en halv deciliter saft för att sedan röra ner den i den sjudande saften. Häll på rena och torra flaskor (eller glasburkar – som du inte fyller hela vägen upp – om du vill frysa in saften) och låt svalna. Späd som vanlig saft med cirka 1 del saftkoncentrat och 5 delar vatten.

 

TESTA OCKSÅ: RÖRÖRD SAFT AV RÖDA VINBÄR

Rårörd saft av röda vinbär

Röd vinbärssaft

Älskade röda vinbär!

Kommentarer

Pin It on Pinterest