Välj en sida
Äggtoddy. Foto: JOsefin Casteryd.

Äggtoddy. Foto: Josefin Casteryd.

Äggtoddy – eller Eggnog som den här klassiska juldrycken heter på engelska – är en av mina absoluta favoriter att värma mig med i vinterkylan. Kanske för att jag alltid har tänkt mig att det är precis så här en riktigt god kopp “Butterbeer” smakar i Harry Potters värld…

Gillar man inte att ha alkohol i sin toddy kan man utesluta romen helt eller byta den mot några droppar romessens för att få en liknande smak.

 

ÄGGTODDY
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula
  • 2 msk rom
  • 2 dl standardmjölk
  • ett uns riven muskotnöt
  1. Rör ihop socker och äggula i en mugg och blanda ner romen. Värm mjölken i en kastrull och häll på. Rör om ordentligt och riv över lite muskotnöt.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest