Mjukglass – enkelt recept på hemmagjord mjukglass.
Välj en sida

Hemmagjord mjukglass – kanske den bästa idén sedan skivat bröd! Numera finns ju färdig glassmet att köpa på tetra, men jag måste säga att det känns betydligt trevligare, och framför allt godare, att göra sin egen mjukglass utan en massa random tillsatser. Jag hittade ett recept i Expressen som jag modifierat lite efter egen smak. Ett hett tips är att äta glassen relativt omgående eftersom den smälter ganska fort.

Får man glass över kan man frysa in den helt och använda den som kulglass.

mjukglass recept

En stor bägare med massor av strössel, tack!

MJUKGLASS

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl grekisk yoghurt (eller annan fet yoghurt)
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker eller annan smaksättning

Vispa ihop alla ingredienserna till en fluffig smet. Kör smeten i en glassmaskin tills den är halvfryst och liknar mjukglass i konsistensen. Har man ingen glassmaskin går det bra att frysa smeten i en burk i frysen som man rör om i lite då och då. När glassen är halvfryst – vispa den ordentligt igen tills den blir fluffig och krämig (gärna i en kall bunke som stått i frysen en stund). Klicka upp eller spritsa i bägare eller glassvåfflor och servera med strössel eller chokladsås. Receptet räcker till cirka 4 små bägare.

TESTA OCKSÅ: SNABB MANGOGLASS

Snabb mangoglass

 

mjukglass recept

Hemmagjort är godast!

Kommentarer

Pin It on Pinterest