Välj en sida
citronsaft

Citronsaft. Gott och enkelt recept på en lite syrligare saft som verkligen släcker törsten.

Hemmagjord citronsaft är bland det godaste jag vet! Bästa efter-jogging-drycken i världen! Det här är ett klassiskt recept på saft med citron som går att spara länge i kylen.

CITRONSAFT

  • 2 stora citroner
  • 1 kg strösocker
  • 1 påse citronsyra
  • 1 l vatten

Tvätta citronerna noggrant, men skala dem inte. Dela dem i klyftor och skär dem sedan i så små bitar som möjligt. Lägg dem i en stor bunke, häll över socker och citronsyra, rör om noga och låt det dra en stund. Koka upp vattnet och häll det över citronblandningen. Rör så att sockret löser sig helt. Täck över bunken och låt lemonaden stå och dra i rumstemperatur i ett dygn. Sila den sedan genom silduk (eller genom en ren kökshandduk i ett durkslag) ner i en bunke och häll den i rena flaskor.

TESTA OCKSÅ: FÄRSK LEMONAD

Färskpressad lemonad

Kommentarer

Pin It on Pinterest