Välj en sida

Kladdmuffins som blir supersega och chokladiga – precis så som jag gillar dem! I dag börjar jag dagen på balkongen med en stor kopp kaffe och (givetvis efter en pliktmacka till frukost) ett par sådana här favoriter. Jag tror ta mig tusan inte att det blir bättre än så.

Här är receptet på mina segaste och godaste kladdmuffins. Vill man garnerar man dem med chokladkräm, för extra chokladighet, men om man hellre vill ha dem “plain” struntar man i den och följer endast receptet på “kladdmuffins”.

KLADDMUFFINS

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100g smält smör
CHOKLADKRÄM
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde

Rör ihop alla ingredienserna till kladdmuffinsen. Häll i muffinsformar. Grädda i 20-25 minuter i 175 grader.Hacka mjölkchokladen till chokladkrämen fint. Hetta upp grädden  i en kastrull tills den kokar. Ta den sedan genast från plattan och rör ner chokladen. Rör med rejäla tag tills den blandats helt. Ställ krämen att svalna – först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet – klicka en rejäl sked över varje muffin.

Kommentarer

Pin It on Pinterest