Välj en sida

Det smartaste och enklaste sättet att skaffa sig varm choklad på momangen är att göra fina små chokladklubbor. De är otroligt trevliga att ha till hands och röra ner i en kopp varm mjölk närhelst andan faller på. De här har jag gjort med polkagrissmak, för hur gott är det inte med mintchoklad? (Svar: SÅ gott)!

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 – 1 dl polkagrisar
  • glasspinnar och iskubsformar i silikon

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden i en kastrull och ta den därefter genast från värmen. Rör ner chokladen i grädden till en mjuk smet. Häll upp smeten i formarna. Krossa polkagrisarna grovt och fördela dem i överst i formarna. Stick ner en glasspinne i varje form och ställ att stelna i kylen. Tryck ur klubborna ur formen. Rör ut en klubba i en mugg varm mjölk vid behov.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest