Välj en sida

En av de viktigaste ingredienserna för en bra vinter är varm choklad. Jag brukar blanda mitt eget chokladpulver av kakao och socker och ha i en burk i skafferiet – lite som hemmagjort o’boy-pulver. Då behöver man aldrig vänta länge på varm choklad. Och det är hur enkelt som helst!

Hemmagjort chokladpulver

  • 2 dl kakao
  • 2 dl socker

Sikta ner kakaon i en ren, torr burk med lock och blanda ned sockret. Dosera 1-2 msk kakaopulver till en stor kopp varm choklad. Blanda pulvret först med en liten skvätt varm mjölk till en jämn chokladsmet och häll sedan på mer varm mjölk. Rör om och njut med glass, marshmallows eller grädde.

Recipe in English

Homemade hot chocolate

  • 1 cup cacao powder
  • 1 cup granulated sugar

Sift the cacao powder into a dry jar and stir in the sugar. Keep in a dry place. To make hot chocolate, mix 1-2 tbsp of chocolate mix with 2 tbsp of hot milk in a cup. Pour over more hot milk and stir. Serve with whipped cream, icecream or marshmallows.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest