Välj en sida

En rolig efterrätt till Halloween som är superenkel att göra är att dekorera ingefärspäron till att bli små söta spöken. Två torkade nejlikor blir ögon och så spritsar man en rund, dreglande mun av choklad. Lätt som en plätt och väldigt kul!

  • ca 10 små päron
  • 1 liter vatten
  • 4 dl socker
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 krm natriumbensoat

Skala päronen, men lämna kvar stjälken. Koka upp lagen (socker, vatten och ingefära) tills sockret löst sig. Lägg i päronen och låt dem sjuda i lagen i cirka 30 minuter. Lägg över dem i en glasburk och rör ut natriumbensoat i den sjudande lagen. Häll lagen över päronen och sätt på lock. Låt päronen svalna i rumstemperatur och förvara dem sedan i kylskåp (de blir godare när de fått dra i några dagar). Ta fram före servering och dekorera med nejlikor och spritsad smält choklad.

Kommentarer

Pin It on Pinterest