Välj en sida

Ugnspannkaka är verkligen det perfekta mellanmålet, om ni frågar mig. Den kan vara salt eller söt, eller både ock på samma gång och går att variera i oändlighet. Jag gillar att göra den till kvällsmat – ni vet när man är lite för hungrig för en macka, men inte sugen på en stor middag – och smaksätta den med stekt kalkonbacon och blåbär, med massor av lönnsirap ovanpå. Här är min mors klassiska recept, som i stort sett är omöjligt att misslyckas med.

  • 2 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl stekt bacon, skuren i småbitar

Vispa ägg och fyra deciliter av mjölken. Vispa ner salt och vetemjöl till en slät massa. Blanda ner resten av mjölken och smöret. Häll i en smord ugnsfast form. Strö blåbären och baconbitarna över pannkakan och grädda i 225 grader i 30–40 minuter. Låt svalna något. Pudra över florsocker och servera med massor av lönnsirap.

Kommentarer

Pin It on Pinterest