Ugnspannkaka med bacon och blåbär - Söta saker
Välj en sida

Ugnspannkaka är verkligen det perfekta mellanmålet, om ni frågar mig. Den kan vara salt eller söt, eller både ock på samma gång och går att variera i oändlighet. Jag gillar att göra den till kvällsmat – ni vet när man är lite för hungrig för en macka, men inte sugen på en stor middag – och smaksätta den med stekt kalkonbacon och blåbär, med massor av lönnsirap ovanpå. Här är min mors klassiska recept, som i stort sett är omöjligt att misslyckas med.

  • 2 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl stekt bacon, skuren i småbitar

Vispa ägg och fyra deciliter av mjölken. Vispa ner salt och vetemjöl till en slät massa. Blanda ner resten av mjölken och smöret. Häll i en smord ugnsfast form. Strö blåbären och baconbitarna över pannkakan och grädda i 225 grader i 30–40 minuter. Låt svalna något. Pudra över florsocker och servera med massor av lönnsirap.

Kommentarer

Pin It on Pinterest