Välj en sida

Häromdagen testade jag att tillverka en ny variant av pesto, baserad på citronmeliss och med söta smaker istället för salta, och gissa om det blev gott? Rätt gissat! Det blev sjukt gott! Sötpeston är helt magisk till enkel gräddglass som man vispar ihop av grädde, florsocker och vaniljstång. Den lite syrliga smaken från citronmelissen passar så bra till det söta och gräddiga och så tycker jag att det blev ganska fint med lite grönt rippel över det krämigt vita. En utmärkt liten efterrätt både till fest och vardag, med andra ord. Här är receptet:

ENKEL GRÄDDGLASS

  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 vaniljstång

Vispa grädden och sikta ner florsockret under tiden. Skrapa ur vaniljstången i bunken mot slutet och vispa klart till en ganska hård vispgrädde. Klicka upp i en frystålig burk med lock och dunka den lite mot köksbänken för att få ur de största luftbubblorna. Frys i några timmar och ta sedan ut en liten stund före servering.

SÖT PESTO

  • 3 dl citronmeliss
  • 1 dl cashewnötter
  • 3-4 msk flytande honung

Mixa alla ingredienserna till en ganska slät smet med samma konsistens som pesto. Ringla över glass eller använd som topping till en söt panacotta eller gräddbakelse.

Kommentarer

Pin It on Pinterest