Välj en sida
Recept på daimkladdkaka

Daimkladdkaka.

Daim är en av mina favoriter i godishyllan och jag älskar kakor som innehåller daim. Tyvärr gör jag sällan själv sådana eftersom jag nästan alltid hinner äta upp själva daimen innan kakan så att säga blir av. Men nog om det. Här är en av mina favoriter i kladdkakegenrén. Daimkladdkaka.

DAIMKLADDKAKA

  • 100 g smör
  • 100 g Marabou daimchoklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl

DEKORATION

  • 2 dubbeldaim
  • kolasås

Rör ägg och socker lite slarvigt med en gaffel. Smält smöret, bryt ner daimchokladen i det och blanda i tills den löser sig. Rör ner chokladkrämen i sockersmeten tillsammans med vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Låt svalna. Hacka dubbeldaimerna och strö över. Ringla över rikligt med kolasås.

Kommentarer

Pin It on Pinterest