Välj en sida

I går gick jag hela dagen och var sugen på en enda sak – kladdkaka. Inte konstigt att denna sega, kladdiga och framför allt chokladiga kaka blivit hela Sveriges favoritkaka och numera slår alla gamla klassiker i popularitet med hästlängder om ni frågar mig.

Till fikat bakade jag mitt favoritrecept på snabb och enkel kladdkaka (gillar fortfarande den bäst av alla varianter jag provat) och lyxade till det med en härlig vit chokladsås till. Så här gör man den:

Ännu fler kladdkakor hittar du här.

KLADDKAKA

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör

Vispa ihop allt. Häll i smord form med löstagbara kanter (jag brukar pudra kanterna med kakao innan jag häller i smeten). Grädda i 20-25 minuter i 175 grader.

VIT CHOKLADSÅS

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • frön från en vaniljstång

Hacka chokladen fint. Hetta upp vispgrädden i en kastrull, ta kastrullen från värmen och rör ner chokladhacket och vaniljstångsfröna. Rör tills det blivit en jämn sås. Ringla över kladdkakan vid servering.

Kommentarer

Pin It on Pinterest