Välj en sida

Vackra, färgglada påskägg kan man få utan att behöva gå längre än till skafferiet. Kaffe, gurkmeja, rödlök och rödkål är bara några av alla smarta sätt att få fin påskfärg på äggen. Och testa friskt med annat som kan ge fin färg, vettja! Det är ju själva experimenterandet som är det roliga.

Beigea ägg

 • 3 msk snabbkaffe
 • 1 msk ättika eller vit vinäger
 • 4 dl vatten

Gula eller orangea ägg

 • 2 msk gurkmeja
 • 1 msk ättika eller vit vinäger
 • 4 dl vatten

Bruna ägg

 • Skal av 3 rödlökar
 • 1 msk ättika eller vit vinäger
 • 4 dl vatten

Blåaktiga ägg

 • 1 dl strimlad rödkål
 • 1 msk ättika eller vit vinäger
 • 4 dl vatten

Lägg önskat färgämne i en kastrull med vatten och ättika. Låt småkoka under lock i 20-30 minuter. Rör då och då. Ta bort kvarblivna lökskal eller kålbitar med en hålslev och lägg i rumstempererade ägg. Koka äggen som vanligt i spadet – ju längre de kokar, desto starkare blir färgen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest