Välj en sida

Det serveras inte bara brioche och amerikanska pannkakor till frukost i det här hushållet, även om det kan verka så. Ibland slår jag till på några riktigt fiberrika frukostfrallor med kruskakli och havregryn. Vansinnigt goda med ost och marmelad, kan jag berätta…

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl havregryn
  • ca 3 dl durumvetemjöl

Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och olja och rör därefter ner kruskakli, havregryn och durumvetemjöl. Arbeta med degkrokar eller i maskin och ställ sedan att jäsa övertäckt i minst 30 minuter – gärna längre. Arbeta ut degen på bakbordet och forma den till runda frallor. Jäs på plåt under duk i ytterligare 30 minuter. Grädda i cirka 10 minuter på 225°C.

Kommentarer

Pin It on Pinterest