Välj en sida

Inget slår hembakad pizza! Okej, den ostiga deep dish pizzan som serveras i Chicago slår hembakad pizza, men inget annat!  Jag gör en superenkel pizzadeg på durumvetemjöl och toppar med det jag har hemma för tillfället.

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • ca 4 dl durumvetemjöl

Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, olja och mjöl och knåda till en deg. Ställ att jäsa under duk i minst en halvtimme. Knåda degen på bakbord och kavla ut den till en rund platta. Lägg på plåt med bakplåtspapper och dekorera med valfri pizzatopping. På pizzan på bilden hade jag hemkokt tomatsås (livets bästa!), massor av lök, några klickar färskost, färska tomater och riven ost. Och så givetvis pizzakryddan nummer ett: oregano. Grädda i 225°C i 10-15 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest