Välj en sida

Den här blåbärsdrömmen har räddat mitt blodsocker åtskilliga gånger. Min kära mor hade den som sitt paradmellanmål och bara själva doften kastar mig tillbaka till alla de där gångerna man kommit hem rödmosig från skidtur eller uteritt och varit så hungrig att man nästan svimmat på hallmattan. Den funkar fortfarande som livräddare när man inte vet vad man ska laga till kvällsmat eller mellanmål. Bilden är tagen av Josefin Casteryd och kommer från vår första bok tillsammans – Sött från förr.

  • 2 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • 2 dl blåbär

Vispa ägg och fyra deciliter av mjölken. Vispa ner salt och vetemjöl till en slät massa. Blanda ner resten av mjölken och smöret. Häll i en stor gjutjärnsstekpanna som tål ugn (man kan klä in den med bakplåtspapper för att minimera disken). Strö blåbären över pannkakan och grädda i 225 grader i 30–40 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest