Välj en sida

wienersemlor

Det här är förmodligen den snabbaste vägen från semmelsug till färdig semla. Med hjälp av smördegsplattor, mandelmassa och grädde skapar man sig superenkla och vansinnigt goda wienersemlor i ett nafs.

Här är det galet enkla receptet som räcker till två semlor.

WIENERSEMLOR

  • 6 smördegsplattor
  • 1/2 dl mandelmassa
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • florsocker

wienersemlor3

Tina smördegsplattorna och lägg dem på varandra i två högar med tre plattor i varje. Pensla lite vatten mellan plattorna så kladdar de ihop sig fint. Kavla inte ut dem eller platta till dem. Stansa ut en stor rund bit av varje smördegshög med hjälp av en stans eller ett stort glas (bitarna som blir över kan man platta till och göra smördegschips av, men mer om det en annan dag). Grädda på plåt med bakplåtspapper på 175°C i 10 minuter och låt sedan svalna på galler. Skär av toppen med en vass brödkniv och fyll semlorna med mandelmassa, uppblandat med en matsked grädde. Spritsa över vispad grädde och lägg på locket. Pudra över florsocker.

OBS! Det är inte säkert att det som kallas smördeg innehåller smör. Vill man undvika palmolja och få till riktig smörsmak på sina semlor är det värt att ta en extra titt i innehållsförteckningen. Jag har hittat riktig smördeg på Hemköp och Picard, och det finns säkert på fler ställen!

wienersemlor2

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest