Stekta bananer - Söta saker
Välj en sida

Varje vecka gör jag samma misstag. Jag köper en rejäl klase bananer och tänker att jag ska äta upp dem. Ha i filen kanske. Ta en när det är bråttom och blodsockret är lågt. Kanske stoppa en i väskan som mellanmålsbackup. Sådana saker. Problemet är bara att det aldrig händer. Jag äter aldrig upp de förbaskade bananerna och förklaringen är enkel. Jag gillar inte bananer.

Även i skrivandets stund ligger tre svartnade och skrumpna stackare i fruktskålen och blänger på mig. De påminner mig om vilken dålig och överkonsumerande människa jag är. Sätter fingret på hur illa jag känner mig själv. Dessutom ser de äckliga ut. Den som inte gillar bananer blir så att säga inte mer sugen av att de är mosbruna.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Den överflödiga banantillgången har gjort att jag testat en mängd nya och nygamla recept som jag aldrig skulle kommit på tanken att göra förut. Och hör och häpna: inbakad i kakor, eller stekt i smör och socker fullkomligt älskar jag bananer!

Häromdagen gjorde jag 80-talsklassikern “stekta bananer”. En helt fantastisk liten efterrätt som kan göra vem som helst på gott humör. Så här enkelt går det till:

  • 2 bananer i befintligt skick
  • 1-2 msk smör
  • 2 msk rörströsocker
  • mandelspån
  • vaniljglass till servering
Skala bananerna och dela dem på längden. Doppa dem i lite rörströsocker och stek dem i en stekpanna med smör. Strö över resten av sockret under stekningen och stek på båda sidor tills bananerna fått en gyllenbrun karamellig yta. Häll över lite mandelspån och servera med vaniljglass.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest