Välj en sida

Torkade äppeltärningar är en av mina favoritingredienser i både bröd och müsli. Eller bara som ett nyttigt snack, istället för russin eller aprikoser. Man kan köpa dem på påse i välsorterade butiker, men de är faktiskt löjligt enkla att göra själv. Allt man behöver är äpplen och lite tid. Och det bästa av allt är att det funkar precis lika bra att använda de skrumpna och trista äpplena som legat i skålen några dagar för länge. Så här gör man:

Skölj önskat antal ekologiska äpplen och torka dem ordentligt. Skär i små tärningar och pressa försiktigt ett hushållspapper över dem för att suga bort den värsta vätskan. Strö ut tärningarna på en plåt och torka (gärna på varmluftsinställningen) på ugnens lägsta värme. Beroende på tärningsstorlek tar det mellan en till ett par timmar. Äpplena är klara när de är lite skrumpnade och sega i konsistensen. Förvara torrt i burk och använd som garnering eller i müsli och bröd.

Kommentarer

Pin It on Pinterest