Välj en sida

Ni vet de där kakorna man aldrig tröttnar på. Eller den där frukostmarmeladen man bara vet att alla gäster kommer att älska. Klassikern som man återvänder till gång på gång för att den helt enkelt är bäst. Mina ständiga vapendragare är enkla, men ljuvligt sega sirapssnittar. De gör mig aldrig besviken. Och oavsett om de serveras till flådigt kalasfika eller elvakaffe en sketen måndag så är de bara alldeles perfekta.

I Månadens sötsak den här månaden blir temat FAVORITER. Alla som har en blogg och gillar sötsaker kan vara med och så här gör man:

1) Bakar något på temat FAVORITER, bloggar om det och länkar till den här bloggposten.

2) Skriver en kommentar här nedan med länk till sitt bidrag.

3) När bakutmaningen är slut (den sista januari) samlar jag alla bidrag med länkar och bilder i en enda stor inspirerande bloggpost.

Här är den så, min favoritkaka. Vilken kaka är din favorit?

 • 100 gram smör
 • 1 dl socker
 • 2 msk sirap
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1/2 tsk bikarbonat
 • 2 dl vetemjöl

Rör samman det rumsvarma smöret med sockret till en jämn smet. Blanda ner sirap och vaniljsocker. Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Forma till två längder och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter och skär sedan i sneda skivor. Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.

Summary in English

The blog baking challenge “Sweet thing of the month” has been a monthly inspiration feast on this blog for as long as I can remember (well, a few years at least). This month the theme is FAVOURITES and anyone with a blog and a passion for baking can join. Here’s how it’s done:

1) Blog about your FAVOURITE cake or cookie and add link this post, saying this is your contribution to the challenge.

2) Write a comment and include a link to your blog post.

3) At the end of the month (last day to enter is January 31), I will show all contributions, with links and pictures, so that we can all be inspired by each other.

Sound fun? Join us!

And oh, here’s my contribution: Lovely molasses cookies.

 • 1/2 cup unsalted butter
 • 1/2 cup granulated sugar
 • 2 tbsp molasses or maple syrup
 • 1 tsp vanilla powder
 • 1/2 tsp baking soda
 • 1 cup all purpose flour
Stir butter and sugar together and add molasses or maple syrup. Add the vanilla powder and the baking soda, mixed in with the flour. Shape into two long rolls and lay out on a buttered oven tray. Flatten the rolls carefully and bake at 350°F for around 15 minutes. Slice while hot and let cool on the tray.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest