Välj en sida

Det låter kanske inte så himla spännande med pudding. Än mindre pudding gjord på överbliven gröt. Men hjälp, vad den här efterrätten är god! Receptet kommer från Julens söta saker och är alldeles fantastisk som mellandagsfika. Jag gör den med hemlagad apelsinsås och hackade mandlar. Det tycker jag att ni också ska göra!

PUDDING

  • 1⁄2 vaniljstång
  • 4 dl kall risgrynsgröt
  • 1 ägg
  • 1–2 msk socker
  • rivet skal av en apelsin

APELSINSÅS

  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

GARNERING

  • hackade mandlar

Skåra vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Blanda samman den kalla gröten med ägget, sock- ret och fröna från vaniljstången. Riv ner skalet av en tvättad, apelsin och rör ihop. Häll i en ugnsfast form och grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Låt puddingen svalna något. Blanda apelsinjuice och socker i en kastrull. Värm under omrörning och sikta ner potatismjölet. Sjud försiktigt under omrörning tills såsen tjocknar något. Häll såsen över puddingen och servera med hackade mandlar.

Bild av Josefin Casteryd från Julens söta saker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest