Välj en sida

Underbara december är här och julen närmar sig med stormsteg. Men eftersom det fortfarande är alldeles för grått och dassigt ute (åtminstone utanför mitt fönster) tänkte jag att vi skulle hjälpa vinterhumöret lite på traven med en ny utmaning i Månadens sötsak. Så, vad kan vara bättre än att temat för den här månaden blir FÄRGGLATT?!

För att vara med gör man precis som vanligt:

  1. Tillverkar något sött på temat FÄRGGLATT före den sista december, bloggar om det och länkar hit.
  2. Skriver en kommentar här nedanför med länk till sitt bidrag.
  3. När december är till ända samlar jag alla bidrag med bilder och länkar i en enda stor färgsprakande bloggpost.

Härligt va? Mitt bidrag för december blir en riktigt gul saffransglass. Här är receptet:

  • 2 dl standardmjölk
  • 1 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1 paket saffran
  • 3 dl vispgrädde

Värm mjölken i en kastrull tills den ryker. Vispa under tiden samman socker och ägg och häll därefter den varma mjölken, några droppar i taget, ner i äggsmeten under lätt vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm på låg värme under försiktig omrörning tills smeten tjocknar och blir krämig. Ta kastrullen från värmen och blanda ner saffranet tills det löst sig helt och gett smeten en gul färg. Låt blandningen svalna en aning och rör sedan ner den ovispade grädden. Ställ att svalna helt i kylskåpet och kör sedan smeten i glassmaskin eller frys i en burk i frysen. Ta ut i god tid före servering så att den tinar något.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest