Äppelplättar - Söta saker
Välj en sida
Sådana här riktigt ruggiga novemberdagar kräver extra lyxiga mellanmål. De här trevliga äppelplättarna är näst intill osötade (vill man ha helt osötade kan man utesluta mandelmassan) och väldans goda. Testa att krydda dem med kanel för en juligare feeling om du vill!
  • två stora äpplen
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter
  • rivet skal från en citron
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 1/2 vaniljstång
  • smör till stekning
  • vaniljsås till servering

Riv äpplena (inklusive skal) grovt på ett rivjärn, krama ur så mycket vätska det går och blanda ner hackade nötter, citronskal, mandelmassa och vaniljstångens frön. Forma platta plättar av “smeten” (det går enklast om man klickar ut den på ett bakplåtspapper, lägger ett annat bakplåtspapper över och plattar med handen). Hetta upp en stekpanna med smör och stek på båda sidor. Servera med vaniljsås eller glass.

Kommentarer

Pin It on Pinterest