Välj en sida

Ja, nu pratar vi alltså inte om den där blaskiga varianten av “måltidsdricka” som ingår i priset när man äter asiatisk 99-kronorsbuffé eller lunchar på brickservering i Frihamnen. Denna lingondricka smakar lingon på riktigt och blir givetvis allra godast om man gör den på lingon man plockat själv. Har man inga sådana går det utmärkt att köpa färska på torget eller använda frysta.

Recept lingondricka

Lingondricka. Hemmagjord, såklart!

 

LINGONDRICKA

  • 12 dl lingon
  • 8 dl vatten
  • 5 dl socker

Lägg lingonen i en stor kastrull tillsammans med vatten. Koka upp och låt blandningen sjuda medan bären mjuknar. Mosa lingonen ordentligt med en sked eller ballongvisp så att all saft tas tillvara. Sila blandningen genom silduk i cirka 30 minuter. Häll tillbaka den avrunna saften i en ren kastrull och värm den igen. Blanda ner sockret (sockermängden kan variera beroende på hur mycket saft du får ut – jag räknar ungefär 5 dl socker till en liter råsaft) lite i taget tills det löst sig och ge saften ett kort uppkok till. Ta av från värmen och skumma av. Häll på ren flaska låt svalna och förvara sedan i kylskåpet.

PROVA OCKSÅ: CITRONDRICKA

Citrondricka

Kommentarer

Pin It on Pinterest