Välj en sida

Att baka bröd i brödform är sjukt praktiskt. Det går nästintill av sig självt och dessutom blir det vansinnigt lätt att skära proffsigt raka skivor av det om man vill frysa in det färdigskivat. Det här brödet gör jag med kruskakli och blötlagt 4-kornskross och garnerar med sesam- och linfrön.

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl blötlagt fyrkornskross
  • 1 dl kruskakli
  • 4-5 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • linfrön och sesamfrön till garnering

Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten. Rör med en träslev tills jästen löst sug och tillsätt därefter salt, ölja, kornkross och kruskakli. Arbeta in så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa bunken, men inte mer. Låt jäsa under duk i 45 minuter. Knåda degen ordentligt och forma den till en limpa. Lägg i smord brödform och låt jäsa igen under duk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön och linfrön. Grädda i cirka 25-30 minuter i 225 graders värme.

Kommentarer

Pin It on Pinterest