Välj en sida
Hembakat bröd är det bästa jag vet. Och det trevligaste med att baka sitt eget bröd är att man få bestämma precis hur man vill att det ska smaka. Byt frön och nötter mot dina favoritingredienser för att skapa din egen speciallimpa!
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 4-5 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten. Rör med en träslev tills jästen löst sug och tillsätt därefter salt, sirap, frön och nötter. Arbeta in så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa bunken, men inte mer. Låt jäsa under duk i 45 minuter. Knåda degen ordentligt och forma den till en limpa. Lägg i smord brödform och låt jäsa igen under duk i 30 minuter. Grädda i cirka 25-30 minuter i 225 graders värme.

Kommentarer

Pin It on Pinterest