Välj en sida

Alldeles för få människor har någonsin hört talas om den här fantastiska bakelsen. Den kallas chillevipp (bara en sån sak!) och min slarviga och okritiska internetresearch gör gällande att den har sitt ursprung i Skåne (nytillkommen läsarinfo indikerar att den där stavas “tjillevipp” vilket är minst lika kul). Där jag kommer ifrån finns den mig veterligen bara att få tag i på ett litet kondis i Sävsjö och då först efter att man ringt i god tid före besöket och övertalat bagaren att baka några stycken.

Chillevippen (man kan liksom inte säga det för många gånger!) är både min och min morfars favoritbakelse och äts närmast utan undantag varje gång vi ses. Basen är en tjock marängboll som fylls med grädde och hjortronsylt, klistras ihop med smörkräm och pudras med kakao. Jag har ännu att försöka mig på att baka underverket själv, men lovar att meddela er receptet när jag väl klurat ut det.

Kommentarer

Pin It on Pinterest