Välj en sida

Jag vet inte hur ni känner, men jag tycker att det är dags för nästa bakutmaning. Temat för Månadens sötsak i juli blir SEMESTER, helt enkelt för att det passar så himla bra just nu. Reglerna är precis lika enkla som ni minns dem:

  1. Baka något på temat SEMESTER före den sista juli, blogga om det och länka hit i bloggposten.
  2. Skriv en kommentar hör nedanför med länk till bidraget.
  3. När månaden är slut samlar jag alla bidrag i en enda stor bloggpost.

Mitt bidrag blir en klassisk sommartårta med jordgubbar, som min morfar brukar baka. Så här gör man den.

Tårtbotten

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smort tårtform. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt svalna och dela i tre skikt. lägg några jordgubbar åt sidan för dekoration. Mosa resten av jordgubbarna och bred ut ett tjockt lager på det understa skiktet. Lägg vaniljkräm på det övre skiktet. Vispa grädden tillsammans med sockret och bred ut ovanpå och runt tårtans kanter. Dekorera med hela jordgubbar. Riv eventuellt över lite mörk choklad.

Kommentarer

Pin It on Pinterest