Välj en sida
Att göra egen glass är faktiskt inte alls särskilt svårt. Har man en enklare glassmaskin går det på nolltid, men en helt vanlig hederlig frys och en plastburk fungerar också bra. Den här kolaglassen är helt fantastisk och serveras som den är eller med massor av nötter och maränger.
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 2 matskedsstora klickar smör
  • ½ dl vatten
  • 2 äggulor
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 dl grädde (40%)

Smält smöret i en kastrull tillsammans med sockret. Rör under tiden. Häll på vattnet och låt blandningen sjuda i fem-sex minuter under omrörning. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna. Vispa ägggulorna hårt och häll på grädde, mjölk och kolablandningen. Vispa under tiden. Häll smeten i en glassmaskin eller i en frysbar burk och frys. Om du fryser i burk är det viktigt att ta ut den och röra om varje halvtimme. Servera med hackade nötter och maränger.

Kommentarer

Pin It on Pinterest