Välj en sida

Temat för den här Månadens sötsak är TILLBEHÖR. Ni vet, de där små detaljerna som lyfter ett bakverk från gott till fantastiskt.

Förutom den sedvanliga glädjen av att delta i Månadens sötsak har man den här gången även chansen att VINNA EN BOK! Det är alldeles sant gott folk! Tre av bidragen i utmaningen kommer att föräras med ett exemplar av min nya bok Sött från förr.

Så här gör man för att vara med:

  1. Laga något sött på temat TILLBEHÖR före den sista maj, blogga om det och länka hit.
  2. Skriv en kommentar nedan med länk till ditt bidrag.
  3. Vill du dessutom vara med och tävla om en bok (det måste man ju givetvis inte vara) så skriver du något i stil med “Jag är gärna med och tävlar om boken Sött från förr” någonstans i din bloggpost.

Mitt bidrag är en underbar citronkräm som går att ha som frosting på cupcakes, tårtfyllning eller macaronkräm.

  • 1 dl gräddfil
  • saft och finrivet skal från en halv citron
  • 1 äggula
  • florsocker till önskad tjocklek (ca 4 dl)

Rör samman gräddfil, citronskal, citronsaft och äggulan till en slät smet. Sikta ner florsocker och rör tills krämen får önskad konsistens. Använd som fyllning i kakor och tårtor eller som topping till muffins.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest