Välj en sida

Det har varit lite grått och kallt ute den senaste tiden och vad kan väl passa bättre än en rejäl färgklick att kicka igång våren med? Temat för aprils Månadens sötsak blir RÖTT och den som vill vara med gör så här:

  1. Laga något sött på temat RÖTT före den sista april, blogga om det och länka hit i bloggposten.
  2. Skriv en kommentar här nedanför med länken till ditt bidrag.
  3. När månaden är slut samlar jag alla era bidrag i en enda jätteröd bloggpost med länkar till era poster.

Lätt som en plätt med andra ord! Mitt bidrag blir en härligt klarröd, rårörd lingonsylt, som är väldigt enkel att tillverka. Lycka till!

Rårörd lingonsylt

  • 1 liter lingon
  • 4-5 dl socker

Häll tinade och avrunna lingon (eller för den delen färska, rensade och sköljda lingon) i en stor bunke. Häll på lite av sockret i taget och rör tills det löst sig helt och lingonen är mosiga. Häll på kylskåpskalla burkar och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Sylten håller sig inte lika länge som kokt sylt, men i några månader klarar den sig i kylen. Vill man bevara den längre kan man frysa den.

Kommentarer

Pin It on Pinterest