Välj en sida

Tycker ni inte att det är dags för ännu en bakutmaning? Trodde väl det! I den här Månadens sötsak tänkte jag att vi skulle utforska genren MUFFINS och dela med oss av våra mest uppfinningsrika och bästa muffinssmaker. Mitt bidrag blir världens sötaste små hjortronmuffins med vit choklad. Så här gör man för att vara med.

 1. Baka något på temat MUFFINS före den sista mars, blogga om det och länka hit.
 2. Skriv en kommentar med länk till ditt bidrag.
 3. När månaden är slut samlar jag alla bidrag, med länkar, i en enda stor bloggpost, full av blogginspiration.

Hjortronmuffins med vit choklad

 • 125 g smör
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl hjortronsylt
 • 100 g vit choklad

Blanda rumsvarmt smör med socker och rör sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smeten. Klicka i en sked sylt i varje form och tryck ner några bitar vit choklad. Grädda i 175° i cirka 20 minuter.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest