Välj en sida

Det spelar ingen roll hur kallt det är ute – glass är alltid ok. Och det finns ingen bättre glass på jorden än den man gjort själv. Den här jordgubbsglassen går lätt att göra och är något av det godaste som finns!

  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 1/2 dl standardmjölk
  • 1 1/2 dl jordgubbar (frysta går bra)
  • 1 1/2 dl ovispad grädde

Vispa samman äggulor och florsocker och blanda med mjölken i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills smeten tjocknar. Ställ att svalna och mosa under tiden jordgubbarna (om de varit frysta kan de behöva värmas en stund i kastrull för att bli mosbara. Blanda ner jordgubbsmoset i glassmeten och tillsätt grädden. Kör i glassmaskin eller frys in i burk och rör då och då under processen tills glassen är helt fryst. Ta fram en stund före servering.

Kommentarer

Pin It on Pinterest