Välj en sida

I min familj är Budapestbakelser ett säkert kort i alla festliga sammanhang. Vill man baka den själv istället för att köpa den på kondis kan man såklart variera den med allt från apelsinklyftor, till konserverade cocktailbär eller färska hallon. Det sistnämnda går till så här.

  • 150 g hasselnötskärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1-2 msk kakao
  • 4 äggvitor
  • 2½ dl socker

fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färska hallon
  • florsocker och kakao till garnering

Hacka hasselnötterna fint och blanda dem med mjölet och kakaon. Vispa upp äggvitorna till ett hårt, vitt skum och vispa därefter ner sockret. Vänd ner nötblandningen försiktigt i marängsmeten och bred eller spritsa sedan ut den till en rektangel i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter och dra sedan försiktigt bort bakplåtspappret från undersidan av kakan. Bred över vispad grädde och strö över hallonen. Rulla ihop, sikta eventuellt över lite florsocker och kakao och skär i bitar.

Kommentarer

Pin It on Pinterest