Välj en sida
Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept. Vill man kan man dessutom förblanda alla de torra ingredienserna och förvara i en påse eller burk i skafferiet. Sedan är det bara att hiva ner alltsammans med en liter filmjölk och ett par deciliter sirap och vips så har man två brödformar redo att gräddas. För övrigt en ganska piffig present till någon som gillar att baka, men vill att det ska gå fort.
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetekross
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl hackade nötter (jag använder den här blandningen)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl ljus sirap

Blanda alla de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner filmjölk och sirap. Smörj två brödformar med smör och häll i smeten. Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest