Välj en sida

Det börjar bli lite för kallt ute för att man ska klara sig särskilt länge till utan glögg, tjockhalsduk och raggsockor. Därför tänker jag att det kan vara på sin plats med lite inspiration i form av upptinande bakverk och sötsaker. I november blir utmaningen i Månadens sötsak  att baka på temat VÄRMANDE.

Så här enkla är reglerna:

  1. Laga något sött på temat VÄRMANDE före den sista november, blogga om det och länka hit
  2. Skriv en kommentar här nedanför med en länk till ditt bidrag
  3. När november är slut samlar jag alla bidrag i en enda stor bloggpost och länkar till era bloggar.

Mitt bidrag den här månaden blir varm jordgubbssoppa. Så här gör man den:

  • 2 dl outspädd jordgubbssaft
  • ca 5 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • blandade bär

Späd saften ganska stark (jag använder drygt dubbelt så mycket vatten som saft) och koka upp. Ta av från värmen. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i under vispning. Koka upp igen under vispning tills soppan blivit lite tjockare. Servera med färska bär i djup tallrik.

Kommentarer

Pin It on Pinterest