Välj en sida

Höst är äppelmostider och ju regnigare morgnar den bjuder på desto mer kryddigt äppelmos behöver man.

KRYDDIGT ÄPPELMOS

  • ca 3 kg äpplen
  • 3 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • malen kanel
  • malen ingefära

Skala äpplena och skär i klyftor. Skåra vaniljstången. Koka äppelklyftor med vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. Rör under tiden. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära). Koka upp igen och häll på rena burkar. Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. Om du fryser in moset, tänk på att inte fylla glasburken ända upp till kanten.

Äppelmos med kryddig smak

Kommentarer

Pin It on Pinterest