Välj en sida
Det finns vissa kakor som liksom sitter i ryggmärgen. Som man alltid kan återvända till när det är bråttom eller när fantasin sinar och man inte orkar vara avancerad. För mig handlar det om två-tre recept som jag varierar med olika smaker och innehåll, utefter vad jag har hemma just för tillfället. Temat för septembers bloggutmaning Månadens sötsak blir kort och gott ENKELT. Reglerna för att vara med i utmaningen är inte särskilt svåra de heller:
 1. Baka, safta eller sylta något på temat ENKELT före sista september.
 2. Blogga om det du bakat och länka till Månadens sötsak.
 3. Skriv en kommentar med länken till ditt bidrag här nedanför.
 4. När månaden är slut samlar jag som vanligt alla fina bidrag, bilder och länkar i en enda stor bloggpost.
Mitt bidrag är en go-to-kaka som är hur enkel och smidig som helst att baka. Den här gången har den fått pepparkakssmak och om man vill och har kan man med fördel röra ner lite färska lingon före gräddning.
 • 50 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 2 3/4 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl mjölk
 • 2-3 msk pepparkakskrydda
 • ev ett par dl färska lingon

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Rör ner vetemjöl, bakpulver och kryddor och häll därefter i mjölk och smör. Häll upp i långpanna med bakplåtspapper och strö eventuellt över lingon. Grädda i 175° i 30 minuter och skär sedan i rutor.

Happy baking!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest