Välj en sida

Eftersom förra månadens utmaning var att baka på temat “hemifrån” är det väl inte mer än rätt att vi den här månaden hämtar inspiration från något lite längre bort. Månadens sötsak i augusti får därför rubriken RESEMINNEN. Vill man vara med gör man så här:

  1. Baka något på temat RESEMINNEN före den sista augusti, blogga om det och länka hit i inlägget.
  2. Skriv sedan en kommentar här nedanför med länk till ditt bidrag.
  3. När månaden är slut presenteras alla bidrag med bild och länk här på Söta saker.

Mitt bidrag är klassiska syltkakor som fått lite fransk feeling med hjälp av kastanjepuré. Så gott att man nästan svimmar!

  • 175 g flytande smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 1/2 dl potatismjöl
  • kastanjepuré (sötad)

Rör ihop smör och socker och tillsätt ägg och potatismjöl. Forma till små bollar och lägg på smord plåt. Degen blir ganska kladdig, men det är ingenting att bry sig om (ta lite vatten på händerna om smeten är svårrullad). Tryck små fördjupningar i varje boll och fyll med med kastanjepuré (chestnut spread). Grädda i 175 grader i 15 minuter.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest