Välj en sida

månadens sötsak i samarbete med groupon

Det har redan blivit dags för ännu en omgång av Månadens sötsak och den här gången är det lite extra mycket som står på spel. Den här gången sker utmaningen nämligen i samarbete med Groupon och du kan vinna ett presentkort med en rabattkod på 1 000 kronor hos dem. Spännande va?!

Temat för utmaningen den här omgången är FRISKT och som vanligt får man tolka det precis hur kreativt man vill. Och reglerna är för att vara med är precis lika enkla som vanligt:

  1. Baka eller laga något på temat FRISKT före sista juni, blogga om det och länka till Söta saker.
  2. Vill du även vara med och tävla om presentkortet på Groupon skriver du något i stil med: “Jag är med och tävlar om en rabattkod hos Groupon” någonstans i ditt inlägg.
  3. Skriv en kommentar här nedanför med länk till ditt bidrag.
  4. I början av juli samlar jag alla bidrag, med bilder och länkar, i en enda stor bloggpost och utser ett bidrag som får det fina priset.

Mitt bidrag är syrligt svalkande saft, serverad med massor av is och citronskivor. Så här gör man den:

  • 4 dl hallon
  • 2 dl röda vinbär
  • 6 dl blåbär
  • 8 dl vatten
  • 4-5 dl socker
  • 1 krm natriumbensoat

Lägg bären och vattnet i en stor kastrull. Koka försiktigt tills bären blivit mjuka (cirka 10 minuter) och mosa dem ordentligt med en sked eller ballongvisp så att all saft tas tillvara. Sila blandningen genom silduk i cirka 30 minuter. Häll tillbaka den avrunna saften i en ren kastrull och värm den igen. Blanda ner sockret lite i taget tills det löst sig och ge saften ett kort uppkok till. Ta av från värmen. Blanda natriumbensoatet i en matsked saft och rör sedan ut det med resten av saften. Häll på ren flaska låt svalna och förvara sedan i kylskåpet.

Tävlingen pågår fram till den 30 juni 2012. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Kommentarer

Pin It on Pinterest