Välj en sida

Det är faktiskt redan dags för en ny utmaning i Månadens sötsak, tro det eller ej. Temat för maj är SOMMAR och min förhoppning är att alla somriga bakverk ska hjälpa till att kicka igång årstiden snarast möjligt. Reglerna är desamma som de alltid har varit:

1) Baka något på temat SOMMAR före sista maj och blogga om det.

2) Länka hit i bloggposten och skriv en kommentar med länk till ditt bidrag.

3) När månaden är slut sammanställs alla bidrag, med länkar och bilder, på Söta saker.

Mitt bidrag är rosenkolasnitt med smak av förra sommarens rosor. För att kunna baka de här kakorna (och tro mig, det vill man kunna göra) behöver man först göra rosensocker. Det är en ganska enkel sak, så länge man har tillgång till obesprutade rosor och det här receptet.

  • 100 gram smör
  • 1 dl rosensocker
  • 2 msk sirap
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl

Rör samman det rumsvarma smöret med rosensockret till en jämn smet. Rör ner sirap och blanda därefter mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Forma till två längder och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter och skär sedan i sneda skivor. Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest