Välj en sida

Jag gillar att baka med majsmjöl. Allt blir liksom sådär gyllengult och vackert när man gör det. De här frallorna är löjligt lättbakade, sjukt goda och känns bra mycket festligare än vanliga vetefrallor. Strör man lite polenta över dem före gräddning blir de nämligen alldeles guldglittriga.

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 2 dl majsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • sesamfrön och polenta till garnering

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills all jäst löst sig. Tillsätt olja och salt och sedan majsmjölet. Arbeta in vetemjölet – precis så mycket som behövs för att degen ska börja släppa från bunken. Jäs i 45 minuter under bakduk. Baka ut (använd mer vetemjöl till utbaket om degen känns väldigt kladdig) till frallor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med lite uppvispat ägg, strö över sesamfrön och polenta och grädda i 250 grader i ungefär 10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest