Amerikanska våfflor - Söta saker
Välj en sida

De är egentligen inte ett dugg mer amerikanska än de jag brukar göra, men de blir liksom det av allt man har till. Istället för att servera våfflorna med grädde eller glass och sylt har de fått klassiska amerikanska pannkakstillbehör – det vill säga pudrat florsocker och massor av söt lönnsirap. Faktiskt något av det godaste man kan göra med våfflor. Grundreceptet är morfars, med en skvätt vichyvatten i smeten för extra krispighet.

  • 100 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vichyvatten

Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt smör, mjölk och vichyvatten. Vispa försiktigt till en jämn smet. Grädda i våffeljärn och servera med massor av lönnsirap, bär och pudrat florsocker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest