Välj en sida

månadens sötsak presenteras i samarbete med tlc

I dag är det dags att starta april månads bloggutmaning och den här månaden tror jag att det kommer bli extra spännande för alla som är med. Denna gång presenteras nämligen Månadens sötsak i samarbete med tv-kanalen TLC, som i påskhelgen har premiär på en rad spännande nya bakprogram. Ett av dem är “Chokladfrossa” som handlar om den fantastiska tårtbutiken Choccywoccydoodah (säg det tre gånger snabbt utan att snubbla den som kan!) i Brighton, som bakar alldeles sagolika tårtor och bakelser till Storbritanniens kändisar.

Det bästa med att TLC är med oss den här månaden är att de har lovat att belöna ett av bidragen med en resa till just Brighton. En av er kommer alltså att få se den söta chokladaffären med egna ögon och dessutom få baka tillsammans med deras konditorer under en dag. Den 31 maj går färden till London (hemresa den 2 juni) och både flygresa och övernattning på hotell i London ingår. Inte illa va?!

Temat för aprils Månadens sötsak blir SAGOLIKT och är som vanligt fritt att tolka precis som man vill. Så här går det till att vara med:

 1. Baka något på temat SAGOLIKT före den sista april, blogga om det och länka till det här inlägget. Var tydlig med att inlägget är ditt bidrag till Månadens sötsak.
 2. Skriv en kommentar nedan med adressen till ditt bidrag.
 3. När april är slut samlar jag som alltid alla bilder och länkar till era bloggar i en enda stor bloggpost och meddelar  samtidigt vilket bidrag som belönas med en resa till England.

Lätt som en plätt och rejält spännande, eller hur?

Mitt bidrag denna månad blir en förtrollande god äppelpaj inspirerad av sagan om Snövit (fast med vanliga äpplen istället för förgiftade givetvis).

Sagolik äppelpaj

 • 50 g smör
 • ½ dl vatten
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 msk socker
 • 3 stora äpplen
 • 100 g mandelmassa
 • 1 dl mandel
 • 2 msk socker
 • pepparkakskryddor

Blanda smör, mjöl, socker och vatten till degen och bred ut tunt i en pajform. Riv äpplen och mandelmassa på ett rivjärn och fyll pajskalet med det. Hacka mandeln och strö över. Strö sist över socker och pepparkakskrydda och grädda sedan i 175° i cirka 30 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.

Utmaningen pågår fram till midnatt den 30 april 2012. Vinnarbidraget utses av TLC och Söta saker och kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Bild 1 och 2: Josefin Casteryd

Kommentarer

Pin It on Pinterest