Välj en sida

När jag precis flyttat till Stockholm hittade jag och mitt lantisgäng ett café som vi hängde på nästan varje helg. Dels för att vi tyckte att det var så där härligt stockholmskt och coolt (vi hade föreställt oss att vårt storstadsliv skulle se ut som i serien Friends och att vi skulle sitta på ett Central Perk-liknande hak större delen av tiden) och dels för att de serverade livets godaste amerikanska pannkakor. Det gör de förresten fortfarande.

Amerikanska pannkakor lyfter lite mer än de svenska och blir både tjockare och sötare. Man gör dem med precis vilken smaksättning man önskar – blåbär, pecan, äpple, bacon – eller som här med kokos, lönnsirap och den godaste glassen sedan grädden kom.

  • 2½ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • ½ dl kokos
  • 3 msk socker
  • 2½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • ca 2 msk smält smör

Blanda mjöl, bakpulver, salt, kokos och socker och rör sedan i de övriga ingredienserna. Grädda i en liten stekpanna och garnera med pudrat florsocker, mer kokos, några björnbär och lönnsirap. Servera med glass.

Kommentarer

Pin It on Pinterest