Välj en sida

Alla har vi nog någonting som vi gillar så där lite för mycket. En last rent av, som vi varken vill eller kan vara utan. Min är utan tvekan lakrits. Jag kan vara utan choklad i månader, men när det gäller salta godsaker är jag näst intill beroende. Min senaste uppfinning på lakritsfronten är sega små saltlakritssnitt. De får också bli mitt bidrag till Månadens sötsak i mars, där temat den här gången är PERSONLIGT. Förhoppningen är att ni också ska bidra med något som ligger just er lite extra varmt om hjärtat. Så här gör man för att vara med:

1) Baka eller tillaga något sött på temat PERSONLIGT före den sista mars, blogga om det och länka till det här inlägget.

2) Skriv en kommentar här nedan och länka till ditt bidrag

3) När mars är slut sammanställer jag alla bidrag, med bilder och länkar, i en enda stor bloggpost.

Precis som vanligt, med andra ord. Stort lycka till med bakandet! Och just det, här är receptet på livets bästa lakritskakor:

  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk saltlakritssirap
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 – 2 1/2 dl vetemjöl
  • lite lakritspulver att strö över kakorna

Blanda smör och socker (det går bra att använda flytande smör om man vill). Rör i lakritssirap och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla till strängar och platta ut till en centimeters tjocklek på smord plåt. Strö lite lakritspulver över längdernas mitt. Grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest